Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tøffe tiltak rettet mot Norsk Kylling – Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt

Informasjon fra Midtre Gauldal kommune:

Kommunen registrerte den 15. og 16.juni totalt 19 nye koronasmittede i Midtre Gauldal. På bakgrunn av at det var Norsk Kylling som var rammet, og smittede og nærkontakter er knytta opp til et miljø rundt innleide utenlandske arbeidere, ble det innført kraftige tiltak gjennom nedstenging av virksomheten og alle arbeidere i smittekarantene. Dette er iverksatt.

I løpet av ettermiddagen og kvelden den 16., ble det rundt de 19 smitta definert 18 nye nærkontakter og 4 i ventekarantene. Av alle smitta er det 4 barn og en ungdom, ellers voksne personer.

Norsk Kylling er gitt et unntak for slakting og innfrysing for å unngå unødvendig lidelse hos dyr. Det er iverksatt et opplegg med hurtigtesting av alle arbeidere på Norsk kylling. Vi har i dag, den 17., fått beskjed om at en test her har slått ut positiv, på en person folkeregistrert i Orkland. Dette følges nå opp av smittesporingen i Orkland.

Vurdering

Strategien fra Midtre Gauldal er nå tøffe tiltak rettet direkte mot der smitten er, dvs i og rundt Norsk Kylling. Vi følger nå opp i tett dialog med virksomheten og Eterni, som ansvarlig arbeidsgiver for de midlertidig ansatte. Kommunen opplever at det er et godt samarbeid med Norsk Kylling og Eterni, og at man i fellesskap gjør en innsats for å stanse utbruddet.

Kommunens kriseledelse kan ikke utelukke enda tøffere tiltak rundt virksomheten, boligsituasjon og gjennomføring av karantene dersom vi ser at smitten ikke dør ut.

Til resten av befolkningen vil vi si:

-Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt.

-Det er nå viktig at alle er ekstra aktsom, slik at vi bidrar til at smitten ikke sprer seg – vi ønsker ikke å måtte sette inn ekstra tiltak rettet mot hele befolkningen.

Vi har derfor følgende oppfordringer, som også er en del av de nasjonale anbefalingene som gjelder:

1.Begrens antall nærkontakter. Hold oversikt over nærkontakter du har for å gjøre smittesporing enklere.

2.Hold 1 meters avstand til andre der det er mulig. Dersom det ikke er mulig, kan bruk av munnbind være fornuftig.

3.Unngå reiser på tvers av kommunegrensene som ikke er nødvendig.

4.Som en konsekvens av det, anbefaler vi at trenings- og kampaktivitet på tvers av kommunegrensen ikke avholdes inntil videre.

Skoler og barnehager drives på gult nivå, og det gjelder egne smittevernregler for helse- og omsorgstjenesten.

Andre nyheter

Kraftig økning i antall smittede
Kraftig økning i antall smittede
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Kamp om kundene
VIDEO: Kamp om kundene
Glimt fra årets russerevy
Glimt fra årets russerevy
Bildeglimt fra 17.mai
Bildeglimt fra 17.mai
1 ny positiv koronatest
1 ny positiv koronatest
Lettelser i smitteverntiltak
Lettelser i smitteverntiltak
Ny positiv koronatest
Ny positiv koronatest

Siste utgaver

Mannfjellet klarert for tunnelbygging
7. juli 2021
Alternativet med å legge E6 i tunnel gjennom Mannfjellet synes å bli stadig mer opplagt. Norconsult har gitt Nye Veier beskjed om at bergprøve som er tatt er godkjent. Med tunnel gjennom Mannfjellet blir E6 2,3 kilometer kortere, noe som gir veldig god samfunnsnytte. Denne uken er Gauldalsposten ute med en ekstra fyldig utgave som...
– Som om Trondheim kommune investerer 6 milliarder
30. juni 2021
Veien opp  til nærings- og boligområdet Støren Sør skal stå ferdig om tre måneder. Så langt har en aktør kjøpt bedriftstomt og 15 har tegnet seg på interesselisten over å bygge bolighus. Ordfører Sivert Moen sammenligner prosjektet med at Trondheim kommune skulle investert 6 milliarder. Et annet veiprosjekt som berører Midtre Gauldal er fylkesvei 30...
Snorklipping for «grønt nivå»
23. juni 2021
Mandag kunne barnehagene i Midtre Gauldal gå tilbake til grønt nivå. I Soknes Barnehage ble dette feiret med snorklipping, popcorn og brus. – Dette har ungene gledet seg til, sier Odd Arne Haugen i Soknes barnehage. Vaksineringen i Midtre Gauldal vil pågå til langt utover høsten. Hver uke kommer det pluss minus 240 doser til...
Fylkets verste vei
16. juni 2021
– Jeg har ikke opplevd å finne en strekning med så mange bilder av skred og stein som på fylkesvei 30, sier Arnfinn Tangstad, fylkesdirektør for vei. Sist uke var det digitalt folkemøte om fylkesvei 30. Folkemøtet samlet flere hundre deltakere. Les hele saken i Gauldalsposten denne uka. Der kan du også lese om vaksineringen...