Lokalavisa for Midtre Gauldal

Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tøffe tiltak rettet mot Norsk Kylling – Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt

Informasjon fra Midtre Gauldal kommune:

Kommunen registrerte den 15. og 16.juni totalt 19 nye koronasmittede i Midtre Gauldal. På bakgrunn av at det var Norsk Kylling som var rammet, og smittede og nærkontakter er knytta opp til et miljø rundt innleide utenlandske arbeidere, ble det innført kraftige tiltak gjennom nedstenging av virksomheten og alle arbeidere i smittekarantene. Dette er iverksatt.

I løpet av ettermiddagen og kvelden den 16., ble det rundt de 19 smitta definert 18 nye nærkontakter og 4 i ventekarantene. Av alle smitta er det 4 barn og en ungdom, ellers voksne personer.

Norsk Kylling er gitt et unntak for slakting og innfrysing for å unngå unødvendig lidelse hos dyr. Det er iverksatt et opplegg med hurtigtesting av alle arbeidere på Norsk kylling. Vi har i dag, den 17., fått beskjed om at en test her har slått ut positiv, på en person folkeregistrert i Orkland. Dette følges nå opp av smittesporingen i Orkland.

Vurdering

Strategien fra Midtre Gauldal er nå tøffe tiltak rettet direkte mot der smitten er, dvs i og rundt Norsk Kylling. Vi følger nå opp i tett dialog med virksomheten og Eterni, som ansvarlig arbeidsgiver for de midlertidig ansatte. Kommunen opplever at det er et godt samarbeid med Norsk Kylling og Eterni, og at man i fellesskap gjør en innsats for å stanse utbruddet.

Kommunens kriseledelse kan ikke utelukke enda tøffere tiltak rundt virksomheten, boligsituasjon og gjennomføring av karantene dersom vi ser at smitten ikke dør ut.

Til resten av befolkningen vil vi si:

-Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt.

-Det er nå viktig at alle er ekstra aktsom, slik at vi bidrar til at smitten ikke sprer seg – vi ønsker ikke å måtte sette inn ekstra tiltak rettet mot hele befolkningen.

Vi har derfor følgende oppfordringer, som også er en del av de nasjonale anbefalingene som gjelder:

1.Begrens antall nærkontakter. Hold oversikt over nærkontakter du har for å gjøre smittesporing enklere.

2.Hold 1 meters avstand til andre der det er mulig. Dersom det ikke er mulig, kan bruk av munnbind være fornuftig.

3.Unngå reiser på tvers av kommunegrensene som ikke er nødvendig.

4.Som en konsekvens av det, anbefaler vi at trenings- og kampaktivitet på tvers av kommunegrensen ikke avholdes inntil videre.

Skoler og barnehager drives på gult nivå, og det gjelder egne smittevernregler for helse- og omsorgstjenesten.

Andre nyheter

Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Klubbmesterskapet i Budal
Klubbmesterskapet i Budal
Gauldalsposten går inn i Polaris Media
Gauldalsposten går inn i Polaris Media
Ny årbok fra Gauldal historielag
Ny årbok fra Gauldal historielag
Klart for tredje vaksinedose for dem over 65 år
Klart for tredje vaksinedose for dem over 65 år
Digitalt folkemøte om E6
Digitalt folkemøte om E6
Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp

Siste utgaver

– Trøndelags største kolorist
16. juni 2022
Slik blir kunstneren Anders Krigsvoll beskrevet av Toril Skipnes, leder ved maleravdelingen på Trøndelag Teater hvor Krigsvoll jobbet i over tretti år. Sist helg ble det holdt minneutstilling i Kotsøy samfunnshus der 146 av hans verker ble stilt ut. Sokna-damene inntok tabelltoppen i 4.divisjon etter at de hadde slått Melhus 4-2 på hjemmebane. Soknedal skole...
Utvider virksomheten
8. juni 2022
For tre år siden etablerte Winsnes Maskin & Transport betongleverandøren Gaula Entreprenør AS. Nå utvider den tradisjonsrike bedriften virksomheten igjen, og kjøper snekkerfirmaet Kotsøy Byggelag. Denne uken har vi følgende hovedsaker i Gauldalsposten: 127 bedrifter er etablert i Midtre Gauldal under pandemien. Vi gir deg komplett liste over alle bedriftene. 5.klasse ved Støren barneskole arrangerte...
Etterlengtet 17.maifeiring
18. mai 2022
Etter to års opphold kunne nasjonaldagen endelig feires på normalt vis igjen. Det var stor oppslutning om 17.maitog og arrangementer i alle bygder i går. I Gauldalsposten denne uken har vi selvsagt fokus på 17.mai-feiringen. I tillegg kan du lese mer om blant annet disse sakene: Thormod Adolfsen som blir pensjonist etter 45 år hos...
Ungdommens pris
11. mai 2022
Kulturprisen 2022 gikk til Budal ungdomslag. Søndag kveld ble de revyaktuelle ungdommene overrasket med kake, blomster og kulturpris mens de hadde øvelse til revyen «På hæl 12» som har premiere 17.mai. Denne uken kan du også lese om TINE-stafetten som samlet 750 skoleungdommer i Idrettsparken på Støren, årets konfirmasjoner, «Tre band i Budal», lokalprodusenter som...