Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tøffe tiltak rettet mot Norsk Kylling – Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt

Informasjon fra Midtre Gauldal kommune:

Kommunen registrerte den 15. og 16.juni totalt 19 nye koronasmittede i Midtre Gauldal. På bakgrunn av at det var Norsk Kylling som var rammet, og smittede og nærkontakter er knytta opp til et miljø rundt innleide utenlandske arbeidere, ble det innført kraftige tiltak gjennom nedstenging av virksomheten og alle arbeidere i smittekarantene. Dette er iverksatt.

I løpet av ettermiddagen og kvelden den 16., ble det rundt de 19 smitta definert 18 nye nærkontakter og 4 i ventekarantene. Av alle smitta er det 4 barn og en ungdom, ellers voksne personer.

Norsk Kylling er gitt et unntak for slakting og innfrysing for å unngå unødvendig lidelse hos dyr. Det er iverksatt et opplegg med hurtigtesting av alle arbeidere på Norsk kylling. Vi har i dag, den 17., fått beskjed om at en test her har slått ut positiv, på en person folkeregistrert i Orkland. Dette følges nå opp av smittesporingen i Orkland.

Vurdering

Strategien fra Midtre Gauldal er nå tøffe tiltak rettet direkte mot der smitten er, dvs i og rundt Norsk Kylling. Vi følger nå opp i tett dialog med virksomheten og Eterni, som ansvarlig arbeidsgiver for de midlertidig ansatte. Kommunen opplever at det er et godt samarbeid med Norsk Kylling og Eterni, og at man i fellesskap gjør en innsats for å stanse utbruddet.

Kommunens kriseledelse kan ikke utelukke enda tøffere tiltak rundt virksomheten, boligsituasjon og gjennomføring av karantene dersom vi ser at smitten ikke dør ut.

Til resten av befolkningen vil vi si:

-Smittetrykket ellers i Midtre Gauldal er lavt.

-Det er nå viktig at alle er ekstra aktsom, slik at vi bidrar til at smitten ikke sprer seg – vi ønsker ikke å måtte sette inn ekstra tiltak rettet mot hele befolkningen.

Vi har derfor følgende oppfordringer, som også er en del av de nasjonale anbefalingene som gjelder:

1.Begrens antall nærkontakter. Hold oversikt over nærkontakter du har for å gjøre smittesporing enklere.

2.Hold 1 meters avstand til andre der det er mulig. Dersom det ikke er mulig, kan bruk av munnbind være fornuftig.

3.Unngå reiser på tvers av kommunegrensene som ikke er nødvendig.

4.Som en konsekvens av det, anbefaler vi at trenings- og kampaktivitet på tvers av kommunegrensen ikke avholdes inntil videre.

Skoler og barnehager drives på gult nivå, og det gjelder egne smittevernregler for helse- og omsorgstjenesten.

Andre nyheter

Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Suksess med fotballskole
Suksess med fotballskole
Seier i 100-årskampen
Seier i 100-årskampen
Kraftig økning i antall smittede
Kraftig økning i antall smittede
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Kamp om kundene
VIDEO: Kamp om kundene
Glimt fra årets russerevy
Glimt fra årets russerevy

Siste utgaver

-Produser din egen strøm
1. desember 2021
Økte strømpriser gir økt etterspørsel etter fornybar energi. Midt Energi på Støren fikk stor oppmerksomhet under årets boligmesse i Trondheim med budskapet om at du kan montere solcelleanlegg og bli strømprodusent selv. Tirsdagens traileruhell i Bonesdalen på Rognes stoppet alt av tungtransport mellom Trondheim og Oslo i åtte timer. Rundt 300 vogntog ble stående bom...
4,4 km tunnel
24. november 2021
Nye veiers klare anbefaling for ny E6 på Støren er å legge veien i tunnel i Mannfjellet. Dette vil korte ned europaveien med 2,3 kilometer og gi en samfunnsnytteverdi på 1,3 milliarder kroner i følge Nye Veiers beregninger. På kommunestyret sist uke ble det vedtatt å gjenåpne kantina på helsesenteret. Kantina har vært stengt i...
Vinnerhjerte på hjemmebane
17. november 2021
Vinnerhjerte, boka om Marit Bjørgen, vil nok havne under mange juletrær i år. Forfatter Ingerid Stenvoll og hovedpersonen selv fikk hendene fulle da de promoterte boka ved en tilstelning i kulturhuset forrige uke. Denne uken kan du også lese om Rognesbrua, som skaper trøbbel og merkostnad, både for fastboende og transportører som skal frakte varer...
Åpner golfsenter på Støren
10. november 2021
Golf er blitt en av landets mest populære idretter. Til helga åpner Gauldal Golfsenter på Støren og tilbyr simulatorspill innendørs. Denne uken kan du også lese om amerikanske Mike Malott, som har slått seg ned på Kotsøy for å brygge øl ved Hognabrygg, Gaula Natursenter som kan bli serveringssted og ladeplass for elbiler, kantinedriften ved...