Kraftig økning i antall smittede

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Midtre Gauldal kommune melder at antall smittede har økt kraftig de siste dagene. Siden 2.juni er det meldt om totalt 37 smittede i kommunen. 19 av disse er registrert siste døgn.

– Det er fortsatt Norsk kylling som er hardt ramma, og så god som alle smittede er knytta opp til dette. Smittesporing pågår for fullt, og vi vil komme tilbake senere i dag med situasjonen knyttet til nærkontakter.

Kriseledelsen i kommunen har hatt møter i løpet av dagen og vurderer  situasjonen slik:

  • Smittespredningen i all hovedsak skjer mellom arbeidere ved bedriften og deres respektive nærkontakter. Tiltakene som iverksettes må rettes inn her for å begrense sosial omgang.
  • Generelle innskjerpinger for befolkningen for øvrig anses ikke spesielt treffsikkert nå. Her gjelder alle nasjonale tiltak og anbefalinger.
  • Kommunelegen har satt kommunen på smitterisikonivå 3 ihht FHIs nivåer.

Kommunen har iverksatt følgende tiltak med umiddelbar virkning:

  1. Norsk kyllings virksomhet på Støren, stenges inntil videre. Det vil bli gitt unntak for produksjon som er nødvendig for å unngå unødvendig lidelse på dyr. Alle de som skal inn i virksomheten, blir hurtigtestet i et opplegg koordinert med virksomheten.
  2. Alle arbeidere i Norsk kylling (uavhengig av hvilken lokasjon de jobber på) som er bosatt i Midtre Gauldal, settes inntil videre smittekarantene og skal følge de krav som gjelder Covid 19-forskriften for personer satt i smittekarantene. Det vil bli utarbeidet nødvendig informasjonsmateriell på flere språk, for å sikre at smittekarantenekrav forstås og etterfølges.
  3. Kommunen og Norsk kylling vil gjennomføre et møte i dag med arbeidsgiver for innleide medarbeidere, for å klargjøre forventninger, roller og ansvar.

Tiltakene er varsla Norsk kylling i et møte i dag. Virksomheten har også en rekke egne tiltak som de gjennomfører. Det bli løpende dialog med Norsk kyllings ledelse videre.

I tillegg vil det bli et koordineringsmøte med Orkland kommune og Statsforvalteren i ettermiddag.

Andre nyheter

Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Suksess med fotballskole
Suksess med fotballskole
Seier i 100-årskampen
Seier i 100-årskampen
Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Kamp om kundene
VIDEO: Kamp om kundene
Glimt fra årets russerevy
Glimt fra årets russerevy

Siste utgaver

-Produser din egen strøm
1. desember 2021
Økte strømpriser gir økt etterspørsel etter fornybar energi. Midt Energi på Støren fikk stor oppmerksomhet under årets boligmesse i Trondheim med budskapet om at du kan montere solcelleanlegg og bli strømprodusent selv. Tirsdagens traileruhell i Bonesdalen på Rognes stoppet alt av tungtransport mellom Trondheim og Oslo i åtte timer. Rundt 300 vogntog ble stående bom...
4,4 km tunnel
24. november 2021
Nye veiers klare anbefaling for ny E6 på Støren er å legge veien i tunnel i Mannfjellet. Dette vil korte ned europaveien med 2,3 kilometer og gi en samfunnsnytteverdi på 1,3 milliarder kroner i følge Nye Veiers beregninger. På kommunestyret sist uke ble det vedtatt å gjenåpne kantina på helsesenteret. Kantina har vært stengt i...
Vinnerhjerte på hjemmebane
17. november 2021
Vinnerhjerte, boka om Marit Bjørgen, vil nok havne under mange juletrær i år. Forfatter Ingerid Stenvoll og hovedpersonen selv fikk hendene fulle da de promoterte boka ved en tilstelning i kulturhuset forrige uke. Denne uken kan du også lese om Rognesbrua, som skaper trøbbel og merkostnad, både for fastboende og transportører som skal frakte varer...
Åpner golfsenter på Støren
10. november 2021
Golf er blitt en av landets mest populære idretter. Til helga åpner Gauldal Golfsenter på Støren og tilbyr simulatorspill innendørs. Denne uken kan du også lese om amerikanske Mike Malott, som har slått seg ned på Kotsøy for å brygge øl ved Hognabrygg, Gaula Natursenter som kan bli serveringssted og ladeplass for elbiler, kantinedriften ved...