Lokalavisa for Midtre Gauldal

Klart for tredje vaksinedose for dem over 65 år

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

I dag, og neste onsdag, har vaksinasjonsteamet i Midtre Gauldal kommune ryddet kalenderen for nye runder med koronavaksinering.

-Etter to år med korona vet vi at de godkjente vaksinene både gir beskyttelse mot covid-19 hos de som blir vaksinert, og, kanskje like viktig, at de i betydelig grad bidrar til å hindre smittespredning. Kunnskapen om denne indirekte effekten har blitt tillagt større vekt i vurderinger og anbefalinger. Tiltak vi får fra regjeringa, som griper inn i privatlivet vårt og blant annet stopper enkelte planlagte julebord, er satt inn nettopp for å begrense smittespredning. Mange smittede betyr nemlig stort press på helsevesenet, med alle utfordringer det kan få for syke og pleietrengende, ansatte og samfunnet for øvrig, opplyser Midtre Gauldal kommune.

Oppfriskingsdose

Den tredje vaksinedosen er en oppfriskning av tidligere vaksine, ofte kalt boosterdose eller, bedre, oppfriskningsdose. Vaksinering med 3. dose følger omtrent samme rekkefølge som før, med risikogruppene først, før den øvrige befolkningen får tilbud, fra eldst til yngst.

– Institusjonsbeboere og andre med pleie- og omsorgstjenester her allerede, stort sett, fått oppfriskingsdosen. Det samme gjelder helsepersonell, forteller June Hermo fra vaksinasjonsteamet.

Nå starter vaksinasjon med 3. dose for hjemmeboende over 65.

De over 65 år før jul

De over 65 år er altså målgruppa når kommunen nå starter massevaksineringer igjen. Håpet er å vaksinere hele den gruppa før jul, forteller Hermo. Siden tidlig i november kunne de over 65 og innbyggere i risikogruppen kan gå inn på kommunens nettside og bestille time til 3. dose mot korona. Vaksineringa vil foregå over to dager. Den første er i dag, den 8. desember, i Størenhallen. 15. desember, da i kultursalen ved Støren kulturhus, er siste dag med massevaksinasjon før jul.

Drop-in

Samtidig er det fortsatt mulig å få 1. og 2. dose for dem som ikke har satt den før. Har du ikke bestilt time, åpner kommunen nå for at du kan komme på drop-in et gitt tidsrom begge dagene. Det vil si at er du over 65 og ønsker 3. dose, eller, uansett alder, mangler 1. eller 2. dose, kan du bare møte opp i dag mellom kl. 13.30 og 15.00. 15. desember er det drop-in mellom kl. 17.00 – 19.00.

De under 65 år fra januar

Hermo forteller at de regner med å åpne opp for 3. dose for dem under 65 år i januar, litt avhengig av om de blir ferdige med gruppen over før jul. Etter nyttår er det planlagt tre vaksinedager i første omgang: 11. januar, 8. februar og 8. mars. Vaksineringa skal da foregå i kultursalen ved Gauldal skole- og kultursenter på Støren. Kommunen oppdaterer hjemmesidene sine fortløpende om informasjon om vaksineringstilbudet.

Andre nyheter

Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Klubbmesterskapet i Budal
Klubbmesterskapet i Budal
Gauldalsposten går inn i Polaris Media
Gauldalsposten går inn i Polaris Media
Ny årbok fra Gauldal historielag
Ny årbok fra Gauldal historielag
Digitalt folkemøte om E6
Digitalt folkemøte om E6
Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Suksess med fotballskole
Suksess med fotballskole

Siste utgaver

– Trøndelags største kolorist
16. juni 2022
Slik blir kunstneren Anders Krigsvoll beskrevet av Toril Skipnes, leder ved maleravdelingen på Trøndelag Teater hvor Krigsvoll jobbet i over tretti år. Sist helg ble det holdt minneutstilling i Kotsøy samfunnshus der 146 av hans verker ble stilt ut. Sokna-damene inntok tabelltoppen i 4.divisjon etter at de hadde slått Melhus 4-2 på hjemmebane. Soknedal skole...
Utvider virksomheten
8. juni 2022
For tre år siden etablerte Winsnes Maskin & Transport betongleverandøren Gaula Entreprenør AS. Nå utvider den tradisjonsrike bedriften virksomheten igjen, og kjøper snekkerfirmaet Kotsøy Byggelag. Denne uken har vi følgende hovedsaker i Gauldalsposten: 127 bedrifter er etablert i Midtre Gauldal under pandemien. Vi gir deg komplett liste over alle bedriftene. 5.klasse ved Støren barneskole arrangerte...
Etterlengtet 17.maifeiring
18. mai 2022
Etter to års opphold kunne nasjonaldagen endelig feires på normalt vis igjen. Det var stor oppslutning om 17.maitog og arrangementer i alle bygder i går. I Gauldalsposten denne uken har vi selvsagt fokus på 17.mai-feiringen. I tillegg kan du lese mer om blant annet disse sakene: Thormod Adolfsen som blir pensjonist etter 45 år hos...
Ungdommens pris
11. mai 2022
Kulturprisen 2022 gikk til Budal ungdomslag. Søndag kveld ble de revyaktuelle ungdommene overrasket med kake, blomster og kulturpris mens de hadde øvelse til revyen «På hæl 12» som har premiere 17.mai. Denne uken kan du også lese om TINE-stafetten som samlet 750 skoleungdommer i Idrettsparken på Støren, årets konfirmasjoner, «Tre band i Budal», lokalprodusenter som...