Lokalavisa for Midtre Gauldal

Gauldalsposten går inn i Polaris Media

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gauldalsposten AS blir en del av Polaris Media Midt Norge AS.

Eierne i Gauldalsposten selger aksjene i selskapet til Polaris Media Midt-Norge AS (PMMN) som dermed blir eneeier i lokalavisa.

-Salget er gjort som følge av en beslutning om at Gauldalsposten skal satse på nett i tillegg til papir. Ved å bli en del av mediehuskonsernet Polaris, får vi tilgang til teknologiske løsninger og gode annonse- og abonnementsprodukter. Vi har gjort en grundig vurdering på hva som er best for fremtidig utvikling av Gauldalsposten, og er veldig glad for å kunne informere om at vi nå blir en del av Polaris Media, sier redaktør Bjørn Ivar Haugen i Gauldalsposten.

15-årsjubileum

Fra å være en rendyrket papiravis, blir Gauldalsposten snart også tilgjengelig på nett.

-Vi planlegger oppstart for nettsatsingen i andre kvartal 2022. Det blir en milepæl for avisa som i år fyller 15 år. Vi ser frem til å kunne tilby våre lesere nyhetsstoff gjennom både nett, papir og som e-avis, sier Haugen som startet Gauldalsposten i 2007.

Avisa har en solid posisjon i lesermarkedet med et ukentlig opplag på 1403 aviser. Gauldalsposten kommer ut på onsdager og dekker først og fremst Midtre Gauldal kommune. Ved å bli en del av Polaris Media, skal lokalavisa bli en sterkere nyhetsformidler.

Styrker staben

-Med Polaris i ryggen skal vi styrke staben og samarbeide om kompetanseutvikling. Det vil igjen styrke det redaksjonelle tilbudet til abonnentene, sier Haugen.

Polaris Media overtar eierskapet i Gauldalsposten etter Svein Halvor Moe, Bjørn Ivar Haugen, Per Jostein Wolden og Fonnfjell Reklame AS. Sistnevnte har stått for grafisk design av papiravisa siden oppstarten og skal fortsette med det.

-Våre lesere av papiravisen skal få et like godt produkt som før. Det som skjer nå, er å gi abonnentene innhold på nett i tillegg, sier Haugen.

Konkurransen i både leser- og annonsemarkedet er økende, og det stiller høye krav til både produktene, de teknologiske løsningene og til staben i årene som kommer. For Gauldalsposten skapes journalistikken i Midtre Gauldal og suksessoppskriften skal ikke endres. Annonsesalg til lokalt næringsliv skjer også lokalt, men når det gjelder nye digitale annonseprodukter er Gauldalsposten avhengig av et stadig tettere samarbeid med større utviklingsmiljøer, slik som Polaris Media. Redaksjonelt vil Gauldalsposten konkurrere med lokalavisa Trønderbladet som også er eid av PMMN. Endring på eiersiden endrer ikke på at Bjørn Ivar Haugen fortsetter som redaktør og Per Jostein Wolden som markedsrådgiver.

Skal bidra til utvikling

Henning Johansen, direktør med ansvar for lokale mediehus i Polaris Media Midt Norge AS, sier at de ser frem til å kunne bidra til videre utvikling av Gauldalsposten.

– Det er gjort en viktig og solid jobb over 15 år med å bygge opp en god lokalavis for befolkningen i Midtre Gauldal. Vi er imponert over jobben som Bjørn Ivar og Per Jostein har lagt ned over mange år og vi har stor tro på at vi på en god måte kan støtte staben i Gauldalsposten i den videre utvikling av avisa. Papiravisa sammen med en ny nettavis vil styrke nyhetsformidlingen. Papiravisa vil komme som før hver onsdag, men i tillegg vil nettavisa tilby nyhetsoppdatering hver dag. Vi tror at nye abonnements- og annonseprodukter vil bidra til nye inntekter som også vil kunne styrke økonomien til lokalavisa, sier Henning Johansen.

Andre nyheter

Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Blåsegeriljaen presenterte seg i UKM
Klubbmesterskapet i Budal
Klubbmesterskapet i Budal
Ny årbok fra Gauldal historielag
Ny årbok fra Gauldal historielag
Klart for tredje vaksinedose for dem over 65 år
Klart for tredje vaksinedose for dem over 65 år
Digitalt folkemøte om E6
Digitalt folkemøte om E6
Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Suksess med fotballskole
Suksess med fotballskole

Siste utgaver

– Trøndelags største kolorist
16. juni 2022
Slik blir kunstneren Anders Krigsvoll beskrevet av Toril Skipnes, leder ved maleravdelingen på Trøndelag Teater hvor Krigsvoll jobbet i over tretti år. Sist helg ble det holdt minneutstilling i Kotsøy samfunnshus der 146 av hans verker ble stilt ut. Sokna-damene inntok tabelltoppen i 4.divisjon etter at de hadde slått Melhus 4-2 på hjemmebane. Soknedal skole...
Utvider virksomheten
8. juni 2022
For tre år siden etablerte Winsnes Maskin & Transport betongleverandøren Gaula Entreprenør AS. Nå utvider den tradisjonsrike bedriften virksomheten igjen, og kjøper snekkerfirmaet Kotsøy Byggelag. Denne uken har vi følgende hovedsaker i Gauldalsposten: 127 bedrifter er etablert i Midtre Gauldal under pandemien. Vi gir deg komplett liste over alle bedriftene. 5.klasse ved Støren barneskole arrangerte...
Etterlengtet 17.maifeiring
18. mai 2022
Etter to års opphold kunne nasjonaldagen endelig feires på normalt vis igjen. Det var stor oppslutning om 17.maitog og arrangementer i alle bygder i går. I Gauldalsposten denne uken har vi selvsagt fokus på 17.mai-feiringen. I tillegg kan du lese mer om blant annet disse sakene: Thormod Adolfsen som blir pensjonist etter 45 år hos...
Ungdommens pris
11. mai 2022
Kulturprisen 2022 gikk til Budal ungdomslag. Søndag kveld ble de revyaktuelle ungdommene overrasket med kake, blomster og kulturpris mens de hadde øvelse til revyen «På hæl 12» som har premiere 17.mai. Denne uken kan du også lese om TINE-stafetten som samlet 750 skoleungdommer i Idrettsparken på Støren, årets konfirmasjoner, «Tre band i Budal», lokalprodusenter som...