3 nye positive koronatester

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oppdatering om smitteutbruddet tirsdag 27. april

Informasjon fra Midtre Gauldal kommune kl. 13.00:

Vi fikk i dag morges beskjed om 3 nye positive tester. Én av dem er en nærkontakt til en person som var bekreftet smittet tidligere i utbruddet. For de to andre, som er nærkontakter av hverandre, ser vi ikke umiddelbart hvor smitten har kommet fra. Det jobbes med å kartlegge dette. Dersom disse ikke har noen klar relasjon til utbruddet i kommunen må vi anta at de har blitt smittet av en annen kilde. Det er viktig også for befolkningen å huske at vi fortsatt kan få enkeltvise smittetilfeller som ikke har direkte relasjon til det aktuelle utbruddet.

Totalt har vi dermed 47 smittede knyttet til dette utbruddet som starta 13. april. Per i dag har vi 15 personer i isolasjon. 24 er i nærkontaktkarantene knytta til tidligere smitta personer, og i dag er 21 nye satt i nærkontaktkarantene og vi har 11 i ventekarantene.

Pleie og omsorg er berørt

Én av personene som nå er bekreftet smittet har vært på jobb innen pleie-/omsorgssektoren i kommunen i løpet av perioden vedkommende regnes som smittsom. Dette berører både ansatte og brukere, men heldigvis er flertallet av disse gruppene fullvaksinert mot Covid-19.

Dette reduserer sannsynligheten for videre smitteutbredelse betraktelig.

Konkrete tiltak som allerede er innført:

  • Rød avdeling stenges ned. Ingen gjennomgang for ansatte, eller besøk fra pårørende.
  • Det tas hurtigtester av ansatte.

Én personene som er smittet er tilknyttet Budal oppvekstsenter. Kommunen presiserer imidlertid at vedkommende ikke har vært på jobb i smittsom periode, og dette får følgelig ingen betydning for smittesporingen.

Oppfordring: begrens sosial omgang og antall nærkontakter!

Smittesporerne våre snakker med mange mennesker, og beskriver i flere tilfeller at det virker som om mange i lokalbefolkningen ikke helt har forstått viktigheten av å begrense sosial omgang, særlig på fritida. Dette gjør jobben med å begrense og avslutte det pågående utbruddet vanskeligere.

– Jeg vil understreke svært tydelig at praksisen med for mange nærkontakter må opphøre dersom vi skal kunne slå ned smitteutbruddet, sier kommunelege Bjørn Lyngen.

– Forskriften og anbefalingene vedtatt av formannskapet i kommunen er ikke innført «for sikkerhets skyld» – det er helt nødvendige tiltak som er myntet på å stoppe smittespredningen, uten at vi blir nødt til å stenge lokalsamfunnet helt. For å si det helt enkelt og lettfattelig: Dere kan bedre enn dette, folkens, sier Bjørn Lyngen.

Vær oppmerksom – Coop Marked Budal

Alle som har vært på Coop Marked Budal lørdag 24.4 mellom kl. 17-18, bør være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing.

Andre nyheter

Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
Kraftig økning i antall smittede
Kraftig økning i antall smittede
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Kamp om kundene
VIDEO: Kamp om kundene
Glimt fra årets russerevy
Glimt fra årets russerevy
Bildeglimt fra 17.mai
Bildeglimt fra 17.mai
1 ny positiv koronatest
1 ny positiv koronatest
Lettelser i smitteverntiltak
Lettelser i smitteverntiltak

Siste utgaver

Snorklipping for «grønt nivå»
23. juni 2021
Mandag kunne barnehagene i Midtre Gauldal gå tilbake til grønt nivå. I Soknes Barnehage ble dette feiret med snorklipping, popcorn og brus. – Dette har ungene gledet seg til, sier Odd Arne Haugen i Soknes barnehage. Vaksineringen i Midtre Gauldal vil pågå til langt utover høsten. Hver uke kommer det pluss minus 240 doser til...
Fylkets verste vei
16. juni 2021
– Jeg har ikke opplevd å finne en strekning med så mange bilder av skred og stein som på fylkesvei 30, sier Arnfinn Tangstad, fylkesdirektør for vei. Sist uke var det digitalt folkemøte om fylkesvei 30. Folkemøtet samlet flere hundre deltakere. Les hele saken i Gauldalsposten denne uka. Der kan du også lese om vaksineringen...
Bygger veier for milliarder
10. juni 2021
Lars Bjørgård i Nye Veier har ansvaret for veistrekningen mellom Korporals bru og Melhus. I tillegg har han også ansvar for to tuneller i Troms- og Finnmark. Til sammen er dette prosjekter verdt milliarder. Andreas Aarhaug satser videre i rally og med ny bil håper han å ta steget helt opp på pallen. 19.juni går...
Elevenes kokkekamp
2. juni 2021
Det skal se fint ut og smake godt. Lokal mat ble brukt da Henrik Aashaug Solem og klassekameratene hadde kokkekamp i mat- og helsefaget. Smittetrykket i Midtre Gauldal er for tiden lavt, men en oppblomstring i Trondheim og nabokommunene gjør at kommuneledelsen kommer med sterke anbefalinger for å unngå samme situasjon her. Arvid Sagen har...