3 nye positive koronatester

Del på:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oppdatering om smitteutbruddet tirsdag 27. april

Informasjon fra Midtre Gauldal kommune kl. 13.00:

Vi fikk i dag morges beskjed om 3 nye positive tester. Én av dem er en nærkontakt til en person som var bekreftet smittet tidligere i utbruddet. For de to andre, som er nærkontakter av hverandre, ser vi ikke umiddelbart hvor smitten har kommet fra. Det jobbes med å kartlegge dette. Dersom disse ikke har noen klar relasjon til utbruddet i kommunen må vi anta at de har blitt smittet av en annen kilde. Det er viktig også for befolkningen å huske at vi fortsatt kan få enkeltvise smittetilfeller som ikke har direkte relasjon til det aktuelle utbruddet.

Totalt har vi dermed 47 smittede knyttet til dette utbruddet som starta 13. april. Per i dag har vi 15 personer i isolasjon. 24 er i nærkontaktkarantene knytta til tidligere smitta personer, og i dag er 21 nye satt i nærkontaktkarantene og vi har 11 i ventekarantene.

Pleie og omsorg er berørt

Én av personene som nå er bekreftet smittet har vært på jobb innen pleie-/omsorgssektoren i kommunen i løpet av perioden vedkommende regnes som smittsom. Dette berører både ansatte og brukere, men heldigvis er flertallet av disse gruppene fullvaksinert mot Covid-19.

Dette reduserer sannsynligheten for videre smitteutbredelse betraktelig.

Konkrete tiltak som allerede er innført:

  • Rød avdeling stenges ned. Ingen gjennomgang for ansatte, eller besøk fra pårørende.
  • Det tas hurtigtester av ansatte.

Én personene som er smittet er tilknyttet Budal oppvekstsenter. Kommunen presiserer imidlertid at vedkommende ikke har vært på jobb i smittsom periode, og dette får følgelig ingen betydning for smittesporingen.

Oppfordring: begrens sosial omgang og antall nærkontakter!

Smittesporerne våre snakker med mange mennesker, og beskriver i flere tilfeller at det virker som om mange i lokalbefolkningen ikke helt har forstått viktigheten av å begrense sosial omgang, særlig på fritida. Dette gjør jobben med å begrense og avslutte det pågående utbruddet vanskeligere.

– Jeg vil understreke svært tydelig at praksisen med for mange nærkontakter må opphøre dersom vi skal kunne slå ned smitteutbruddet, sier kommunelege Bjørn Lyngen.

– Forskriften og anbefalingene vedtatt av formannskapet i kommunen er ikke innført «for sikkerhets skyld» – det er helt nødvendige tiltak som er myntet på å stoppe smittespredningen, uten at vi blir nødt til å stenge lokalsamfunnet helt. For å si det helt enkelt og lettfattelig: Dere kan bedre enn dette, folkens, sier Bjørn Lyngen.

Vær oppmerksom – Coop Marked Budal

Alle som har vært på Coop Marked Budal lørdag 24.4 mellom kl. 17-18, bør være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for testing.

Andre nyheter

Heimevernet – 75 år
Heimevernet – 75 år
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Bildeglimt fra rulleskirennet Lekåsen Opp
Suksess med fotballskole
Suksess med fotballskole
Seier i 100-årskampen
Seier i 100-årskampen
Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
Oppdatering på smittesituasjon 17. juni kl. 13.00
Kraftig økning i antall smittede
Kraftig økning i antall smittede
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Til NM med hilsen fra fjellet
VIDEO: Kamp om kundene
VIDEO: Kamp om kundene

Siste utgaver

-Produser din egen strøm
1. desember 2021
Økte strømpriser gir økt etterspørsel etter fornybar energi. Midt Energi på Støren fikk stor oppmerksomhet under årets boligmesse i Trondheim med budskapet om at du kan montere solcelleanlegg og bli strømprodusent selv. Tirsdagens traileruhell i Bonesdalen på Rognes stoppet alt av tungtransport mellom Trondheim og Oslo i åtte timer. Rundt 300 vogntog ble stående bom...
4,4 km tunnel
24. november 2021
Nye veiers klare anbefaling for ny E6 på Støren er å legge veien i tunnel i Mannfjellet. Dette vil korte ned europaveien med 2,3 kilometer og gi en samfunnsnytteverdi på 1,3 milliarder kroner i følge Nye Veiers beregninger. På kommunestyret sist uke ble det vedtatt å gjenåpne kantina på helsesenteret. Kantina har vært stengt i...
Vinnerhjerte på hjemmebane
17. november 2021
Vinnerhjerte, boka om Marit Bjørgen, vil nok havne under mange juletrær i år. Forfatter Ingerid Stenvoll og hovedpersonen selv fikk hendene fulle da de promoterte boka ved en tilstelning i kulturhuset forrige uke. Denne uken kan du også lese om Rognesbrua, som skaper trøbbel og merkostnad, både for fastboende og transportører som skal frakte varer...
Åpner golfsenter på Støren
10. november 2021
Golf er blitt en av landets mest populære idretter. Til helga åpner Gauldal Golfsenter på Støren og tilbyr simulatorspill innendørs. Denne uken kan du også lese om amerikanske Mike Malott, som har slått seg ned på Kotsøy for å brygge øl ved Hognabrygg, Gaula Natursenter som kan bli serveringssted og ladeplass for elbiler, kantinedriften ved...